Overige informatie

Honden kunnen vies worden tijdens de wandelingen, de honden worden na de wandeling zo schoon mogelijk en handdoek droog thuisgebracht. Het is handig ook thuis nog een extra handdoek bij de voordeur klaar te leggen zodat ik ze eventueel nog extra keer kan afdrogen. Ondanks de mobiele douche kan het dus zijn dat de honden niet altijd even schoon terugkomen.

Tijdens de eerste wandeling zal de hond altijd aan een 10meter lijn worden uitgelaten. Zodat ik de hond waar nodig extra kan begeleiden en ik meer controle heb. Afhankelijk van hoe de hond reageert op mij en de roedel kan deze lijn binnen een aantal wandelingen af.

Pups mogen mee vanaf 12 weken om aan de uitlaatservice te wennen, als de hond volledig inge├źnt is. Omdat een hond van deze leeftijd nog geen uur mag lopen gaat hij/zij een aangepaste ronde mee met Sammie. Zo kan de hond rustig alle prikkels verwerken. Vanaf 6/7 maanden mogen de honden mee met de groep.

Honden die loops zijn mogen helaas 4 weken niet mee met de uitlaatservice.

Ik adviseer honden kort voor de wandeling geen of weinig eten te geven. Dit om maagkanteling te voorkomen.

In overleg is het mogelijk dat ik na de wandeling de hond nog eten kan geven. Ook voor honden die 3 keer per dag eten.

Heeft je hond medicijnen nodig? Het behoort ook tot de mogelijkheden om voor of na de wandeling medicijnen toe te dienen